Hyydytettävä mansikkakakku
Ainekset:
Pohja:
-750g voita
-150g ruis-digestivekeksejä
Täyte:
-5-6dl mansikkalohkoja tai 2½-3dl mansikoita soseena
-1½ dl sokeria
-1tl vaniljasokeria
-7 liivätelehteä
-2dl kuohukermaa
-2rkl sitruunamehua
-1prk/200g maustamatonta tuorejuustoa
- 1prk/250g maitorahkaa
Kiille:
-2dl punaista mehua (voit käyttää aiemmin siivilöityä mehua)
-1dl hyytelösokeria
Aseta leivinpaperista leikattu irtopohjavuoan pohjan (22-24cm halk.) kokoinen pala vuokaan sekä (jos käytät silikonista vuokaa et tarvitse näitä paloja) erikseen leikatut suikaleet vuoan reunoille. Sulata seuraavaksi voi ja hienonna keksit muruiksi ja sekoita sulaneen voin kanssa. Laita seos vuoan pohjalle tasaisesti.
Siivilöi marjoista mehu talteen ja soseuta marjat. Lisää tähän sokerit. Laita liivatelehti likoon viideksi minuutiksi kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Purista vesi pois liivatteista ja liota ne kiehuvan kuumaan sitruunamehuun -ei saa keittää! Sekoita tuorejuusto, rahka ja marjasose keskenään. Lisää valuttaen ja samalla sekoittaen liivatesitruunaliemi mukaan. Viimeisenä sekoita joukkoon kermavaahto. Kaada täyte vuokaan ja peitä foliolla. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa vuorokausi.
Jos haluat kiilteeseen marjoja, lisää ne ennen kiilteen laittoa.
Kuumenna mehu kattilassa kiehuvaksi ja lisää hyytelösokeri. kiehauta. Anna jäähtyä kolmesta neljään minuuttiin ja kaada kakun päälle. Anna kakun olla kylmässä vähintään 2tuntia ennen tarjoilua, jotta kiille ehtii jähmettyä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti