Ainekset 2 annosta:
-10-12 perunaa
- 3-4 rkl ohrajauhoja
Keitä perunat runsahkossa keitinvedessä. Perunoiden kypsyttyä kaada keitinvesi talteen ja muussaa perunat. Lisää suolaa ja keitinvesi puuroa sekoittaen. (Laitan tässä vaiheessa puuro takaisin lämpimälle liedelle ellei se ole). Veden jälkeen lisää jauhoja sekoittaen välttääksesi jauhopaakut, jauhojen määrä riippuu kuinka paljon vettä oli ja kuinka sakeaa puurosta haluaa. Anna kiehua vielä hetken ennen tarjoilua.
Tarjoile voisilmän ja meetvurstileivän kanssa.
5 kommenttia:
Pottupuuroa, nam. Ylä-Savossakin keitetään, ainakin meidän perhepiirissä. Parasta aikaakin tuloillaan 😃
Pottupuuroa se meilläkin kainuussa oli. Lasten suurta herkkua,kukaan ei sanonu,ettei syö!!!
Just alan minäkin keittekeen em.puuroa...
Minä teen pottupuuron pottumuussin jämään, ei tarvi erikseen perunoita keitellä. Lisään vaan vettä, jauhoa ja suolaa. Hyvää tulee:)
Juuri keittelin pottupuuron. Käytin mummonmuussipohjaa, ja siihen lisäsin ruisjauhoja. 45-60 min haudutusta, voisilmä ja lasi kylmää maitoa. Kainuulaisen lapsen 70-luvun herkku maistuu edelleen tänäkin päivänä yhtä hyvälle!
Lähetä kommentti