Perunapuuro


Perunapuuro on tietääkseni kainuulainen ruoka, joten kainuun ulkopuolella asuville kyseinen ruoka ei varmaan kerro paljon mitään.

Ainekset 2 annosta:
-10-12 perunaa
- 3-4 rkl ohrajauhoja

Keitä perunat runsahkossa keitinvedessä. Perunoiden kypsyttyä kaada keitinvesi talteen ja muussaa perunat. Lisää suolaa ja keitinvesi puuroa sekoittaen. (Laitan tässä vaiheessa puuro takaisin lämpimälle liedelle ellei se ole). Veden jälkeen lisää jauhoja sekoittaen välttääksesi jauhopaakut, jauhojen määrä riippuu kuinka paljon vettä oli ja kuinka sakeaa puurosta haluaa. Anna kiehua vielä hetken ennen tarjoilua.

Tarjoile voisilmän ja meetvurstileivän kanssa.

5 kommenttia:

Ninnu kirjoitti...

Pottupuuroa, nam. Ylä-Savossakin keitetään, ainakin meidän perhepiirissä. Parasta aikaakin tuloillaan 😃

Unknown kirjoitti...

Pottupuuroa se meilläkin kainuussa oli. Lasten suurta herkkua,kukaan ei sanonu,ettei syö!!!

Unknown kirjoitti...

Just alan minäkin keittekeen em.puuroa...

Anonyymi kirjoitti...

Minä teen pottupuuron pottumuussin jämään, ei tarvi erikseen perunoita keitellä. Lisään vaan vettä, jauhoa ja suolaa. Hyvää tulee:)

Mirva kirjoitti...

Juuri keittelin pottupuuron. Käytin mummonmuussipohjaa, ja siihen lisäsin ruisjauhoja. 45-60 min haudutusta, voisilmä ja lasi kylmää maitoa. Kainuulaisen lapsen 70-luvun herkku maistuu edelleen tänäkin päivänä yhtä hyvälle!