W: Ruskea kastike

(Näin alkuun ilmoitan että joitakin ohjeita tulen kuvittamaan vaihe vaiheelta, siitä kertoo otsikon tupla vee W)

Eli tehdään ihan perus ruskeakastike, kuten olen sen oppinut (tähänki on monta erilaista tapaa). Varmaan lähes kaikki osaavat kastikkeen valmistaa, mutta olen huomannut etteivät ihan kaikki, joten tässä olisi ruskean kastikkeen teko vaiheittain:

1. Aloita sulattamalla muutama nokare rasvaa (kuten oivariini).
2. Lisää vehnäjauhoa muutama lusikallinen sulaan rasvaan.
3. Sekoita. Rasvaa ja vehnäjauhoja voi vielä lisäillä saadaksesi seokseksa vähän kuivahkon.
4. Ruskista jauhot tummiksi (ei liian!)
5. Lyö jauhot kattilaan (tai anna olla pannussa, jos siinä on korkeammat laidat) ja lisää vesi joukkoon. Itse laitoin n. 4dl vettä ja kastikkeesta riitti neljään annokseen. Toki riippuu miten sakeasta kastikkeesta pitää.
6. Anna kastikkeen kiehua ja sakeutua.

Vinkki! Jos kastike ei ota sakeutuakseen, sekoita hieman vehnäjauhoja veteen (vettä oltava sen verran runsaasti ettei synny "taikinaa" vaan valkoistavettä.) ja lisää tämä vesijauho kastikkeeseen. Et tarvitse tätä paljoa, 1-2dl riittää.

Ei kommentteja: