Mustikkakukot
Ainekset:
Pohja:
- 4½ dl vehnäjauhoja
- 1 rkl sokeria
- 2 rkl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 125g margariinia
- 1 muna
Täyte:
- tuoreita mustikoita
- sokeria
- vehnäjauhoja
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää margariini paloina joukkoon. Nypi taikina murumaiseksi ja lisää muna sekä 1-2 rkl kylmää vettä. Sekoita taikina käsin kiinteähköksi palloksi ja laita jääkaappiin tunniksi.
Vuokaan: jaa taikina kahdeksi yhtä suureksi palaksi ja kauli ne ympyröiksi. Aseta niistä toinen n. 23cm halkaisijalla olevaan voideltuun vuokaan. Lisää survotut mustikat, joihin lisätty hieman sokeria ja vehnäjauhoja. Töki haarukalla kanteen reikiä sen vielä olematta piirakan päällä... Aseta kansi paikoilleen ja nypi reunat kiinni mahdollisesti vettä apuna käyttäen.
Muffinivuoat: lähes sama kuin vuokaan, mutta kokoa vaan pienemmäksi. Suosittelen vahvempien vuokien käyttöä kuin kuvassa, niitä kaksi päälekäin eikä ole kovin kestävä.
Huomaa: täytettä ei kannata laittaa ihan piripintaan tai käy kuten itselle, tulevat ylite.
Paista 225 asteessa noin 30 min piiraan koosta riippuen.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti